Kategorier
Välbefinnande

Stresshantering – Fyra lätta tips för att stressa mindre

Att stressa är inte bara skadligt för kropp och själ – det förhindrar kreativt tänkande och tar fokus från det viktiga i livet också. Här kommer mina bästa tips och tekniker för att stressa mindre och återfå fokus i vardagen.

1. Ta en dusch

I duschen är allt så skönt, så skönt. Vi människor är som gjorda för att vara i vatten (det har förmodligen något att göra med att vi levde i vatten i 9 månader innan födseln). Oavsett varför har vatten uppenbarligen en helande effekt, så se till att utnyttja detta!

2. Rör på dig

När du rör på dig och använder musklerna släpps endorfiner lös, vilka skapar ett härligt lugn och hjälper dig rensa tankarna. En promenad i solen brukar ofta kunna pigga till även i de segaste och mest rastlösa av dagar.

3. Meditera

Meditation låter spontant som en rätt ”woo-woo” grej – lite flummigt, sådär. Trots detta har det flera fördelar. Framför allt hjälper det till att stilla den eviga strömmen av tankar som annars lätt tar över helt, och gör det möjligt att ”återställa” hjärnans figurativa RAM-minne.

4. Skriv ner det

Har du fastnat i ett jobbigt tankemönster eller kan du inte sluta tänka på någon idé? Testa att skriva ned dina funderingar, digitalt eller på papper. Enbart handlingen att skriva ned tankarna brukar genast få hjärnan att slappna av, i vetskapen om att idén kommer att finnas kvar trots att du släpper den tillfälligt.

Ett svar på ”Stresshantering – Fyra lätta tips för att stressa mindre”